За Йоана Николова

Носител на вазова награда за литература

За мен

Здравей, аз съм Йоана Николова!

Добре дошъл в моя сайт! С огромно удоволствие и изключително вълнение ти представям двата ми романа – „Параноя“ и „Огледален свят“.

Първо написах „Параноя”. Тя е фентъзи роман, който започнах на 13 годишна възраст – през лятото на 2016-та година, и след шест месеца вече я държах в ръцете си на хартия! Историята в нея се развива далеч в бъдещето. Когато „нормалните“ хора се опитват да създадат стриктен ред и да убият „различните“. Благодаря от сърце на всички, които ми помогнаха в това приключение. Срещнах толкова положителна енергия от близки и напълно непознати хора. И ако вярваш, не се отказваш, работиш и обичаш книгите – един ден и твоята мечта ще се превърне в цел, а после в реалност. Ще се радвам да споделиш с мен, когато това се случи!

Щом направиш първата стъпка, следва втора и трета, ставаш по-уверен какво искаш и как да го постигнеш. Така стана и с мен. Цялата позитивна енергия на хората, която усетих след издаването на „Параноя“, ми даде крила. И вторият ми роман – „Огледален свят“, е вече факт. Не мога да ти опиша вълнението си! „Огледален свят“ е в жанр фантастика. Разказва за едно момиче, което открива друг свят, до който стига през огледалото в стаята си. Животът между два свята е вълнуващо различен. Тази книга е най-хубавият начин да посрещна рождения си ден! Да, точно в деня, в който навърших 16, книгата излезе от печат. Фантастичен sweet sixteen!

Често ме питат как пиша. Пресъздавам ли реалността? Хрумва ли ми историята и после да я запиша? Всъщност пиша неща, които не са част от моята реалност. Някаква идея ми хрумва и я записвам на лист хартия. После и друга, и друга, и друга. В един миг, някоя от тези идеи започва да се развива в история. И така започва всичко. Докато разказвам пишейки, в ума ми хрумват диалози и случки, които се случват някъде напред в действието. Спирам историята и записвам тях, за да не ги забравя. Понякога първа, десета и седма глава / в тази последователност/ са готови преди да знам края на историята.

А сега ти пожелавам приятно четене!

Всички книги от Йоана Николова са издадени в лимитиран тираж. Може да ги поръчате от тук, в книжарници Booktrading, Orange, Ozone.bg или през Фейсбук страницата.

Йоана Николова – автор на книгите Параноя и Огледален свят

Йоана Николова - автор на Параноя и Огледален свят - лого

Книгите на Йоана Николова

Параноя

Историята се развива далеч в бъдещето, когато изведнъж някои хора започват да се раждат „Всесилни“.

Огледален свят

История за момиче от Ню Йорк, което мечтае да стане пистелка, но един ден нещо се случва.

{

"Забравих на колко години е авторът и откъде имам книгата - толкова ме увлече историята!”

АЛЕКСАНДРА ТЕРЗИЙСКА, РЕДАКТОР

{

“Въображението и фантазията са безгранични и тази книга е “живото доказателство”!

ТЕОДОРА ЙОТОВА, РЕДАКТОР

{

"Книгата е невероятна 🙂 Докато четях, не можех да повярвам, че е написана от момиче на 14 години. Прекрасна си! Продължавай да пишеш ❤️"

ИНЕС СУБАШКА, ТРЕНьор