За мен, Йоана

Аз съм Иоана на 16 години и уча в 7-мо СОУ „Свети Седмочисленици“, гр. София, в паралелка с изучаване на английски и френски език. Сигурно се досещате, че много обичам да чета. Обожавам Хари Потър! Искрено се възхищавам на въображението и упоритостта на Дж. К. Роулинг. Харесвам фантастичните истории. „Игрите на глада“ на Сюзън Колинс, „Домът на мис Перигрин за чудати деца“ от Рансъм Ригс и още много.

Понякога ми казват, че днешните тийнейджъри не четат. Но това не е вярно. С моите приятели обичаме да сядаме в някоя книжарница и прекарваме там часове. Колко хубаво, че ни позволяват да четем новите книги, защото колкото и да искаме – не можем да изкупим цялата книжарница! 🙂

Много се развълнувах, когато през юни 2017-та година, бях наградена с Вазова награда за литература – заради книгата ми Параноя. Да бъда първият ѝ носител в категория „Млад автор“ е огромна отговорност и благодаря на всеки от читателите за подкрепата! Две години по-късно вече е факт и вторият ми роман Огледален свят! Надявам се да ме последвате в преследването на мечтите си. Всичко е възможно, когато имаш смелост да започнеш и не се отказваш.

Да пишеш, да се потопиш в книгите – това е един изцяло нов свят, една магия… А магията идва от въображението! Приятно четене!