Книга Параноя

Книга Параноя е фентъзи роман. Историята се развива далеч в бъдещето, когато изведнъж някои хора започват да се раждат „Всесилни“. Могат да контролират умовете, да четат мисли, да летят… Най-силно, уменията им се проявяват в тийнейджърска възраст. За да бъдат разкрити и неутрализирани, „нормалните“ хора ги наблюдават внимателно в градове, пълни с камери.

Холанд Мичел е момиче от малко, забравено място. Там времето сякаш не тече. Животът се случва бавно, монотонно и тихо. Никой не говори и всички са еднакви и перфектни. Но Холанд е различна от съучениците си, от родителите си и от всички. Един ден тя започва да вижда мрака в града, който бавно се спуска към нея и я притиска, а страхът ѝ бавно я задушава. Всичко, което досега не е забелязвала, изплува и я кара да изпитва чувство на параноя. Пристигането в града на ново, на вид нормално, момче, я принуждава да направи онова, за което винаги е мечтала. Но дали ще се развие по план? Дали има какво да се промени или е само параноя?

Останалото ще разберете, ако прочетете книгата!

Книга Параноя е отличена с Вазова награда за литература! През юни 2017 г., по време на Вазовите празници в Сопот, Йоана Николова стана първият млад автор носител на приза! Голяма отговорност и признание, но не по-малко важно от интереса на читателите, които Йоана високо цени.

Всяко копие се продава с автограф. Издали сме я в лимитиран тираж. И залагаме на директни продажби чрез контактната форма в сайта или на лично съобщение във фейсбук страницата.